Wie ik ben

Mijn naam is Debbie Buisman-Tol en ik ben woonachtig in Hoek van Holland. Ik ben gelukkig getrouwd en heel dankbaar dat ik moeder ben geworden van twee zonen (1,5 en 3 jaar).

Ik werk nu tien jaar als revalidatie maatschappelijk werker, maar de geboorte wereld bleef mij trekken. Na mijn eigen zwangerschappen groeide de wens, als professional, iets voor andere moeders (en vaders) te kunnen betekenen.
In september 2017 ben ik gestart met de opleiding Doula in Bloei in Rotterdam.
Inmiddels ben ik gediplomeerd doula en kijk ik er zo naar uit zwangere vrouwen (en hun partners) te begeleiden op hun weg naar het ouderschap, of de geboorte van hun tweede, derde of vierde kindje. Iedere geboorte verloopt op zijn eigen unieke manier.

persoonlijkheid

Mijn vrienden en (doula) collega´s beschrijven mij als warm, integer, puur, enthousiast en liefdevol. Ik ben ruimdenkend. Ik wil graag dat de mensen die ik ontmoet op hun gemak zijn bij mij en voelen dat ik hen respecteer zoals zij zijn.

Ik ben multicultureel ingesteld. Eigenheid en oprechtheid vind ik heel belangrijk. 

In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn dierbaren, houd ik van zingen, dansen,  lezen, schrijven, wandelen in de natuur en het maken van foto´s.

Zonnestralen vangen op het strand terwijl mijn voeten mij langs de vloedlijn dragen, de glimlach van een kind, het begeleiden van een barende vrouw, er kunnen zijn voor alle betrokkenen, dat is geluk voor mij.

Je kunt mij waker maken voor een latte macchiato, een goed gesprek, een kind dat troost nodig heeft en natuurlijk voor een bevalling.

drijfveer

Mijn wens voor jou (en jouw partner) is dat jullie van tevoren al jullie vragen en (onuitgesproken) gevoelens en onzekerheden kunnen delen met betrekking tot het geboorteproces. Dat jullie je gesteund voelen en weten in de voorbereiding op de geboorte van jullie kindje. Dat de geboorte zelf, een gebeurtenis mag zijn, waar je goed op terug zult kijken. Dat jij op weg naar en tijdens de bevalling veiligheid en liefde mag ervaren en kan vertrouwen op de kracht van jouw eigen lichaam en geest. Dat je, je gehoord, gekend en gesteund zult voelen.

Dit wens ik iedere (aanstaande) moeder toe. Als dit jouw of jullie start mag zijn, draagt dat zeker bij aan de manier waarop het ouderschap verder ingevuld wordt en de toekomst van jullie als gezin.

 
Steeds opnieuw verwonder ik mij over het proces van conceptie, een zwangerschap en de geboorte. Het blijft bijzonder. Het dragen van een kindje, nieuw leven, het is zo iets wonderlijks.